Comença la temporada castellera pels Brivalls.

Durant l'explicació teòrica.

Ja hem fet el primer assaig: estrenem colla, temporada i local!

Aquest contacte inicial, per molts, amb la cultura castellera va estar dirigit per l’actual Cap de Colla i antic brivall, Xavier Pallejà.

Per tots aquells que s’estrenaven en món dels castells calia aprendre les nocions bàsiques de teoria castellera i remarcar que la seguretat és el més important. Es van donar algunes pautes sobre la indumentària que cal portar en els assajos; les posicions que es poden ocupar en un castell, ja sigui dins la pinya, el tronc o el pom de dalt i es van mostrar les diferents estructures de castells. Amb l’ajut de material gràfic, que trobareu referenciat al final d’aquesta entrada, va ser més senzilla i amena la comprensió de tot plegat.

Després de la teoria va venir la pràctica. Es van començar a provar les primeres pinyes de castell de tres, de dos i del pilar. Paral·lelament, el Cap de Canalla, Ignasi Castillo, va centrar-se en assajar als més petits per tal que anessin assimilant els passos per arribar ben amunt.

Destaquem també que ja vam comptar amb la presència de gent d’altres pobles de la comarca com la Morera de Montsant i Falset. Des d’aquí donem les gràcies a ells i a tots els que heu fet i feu possible que el projecte tiri endavant.

Finalment, us recordem que tal i com ja van fer alguns brivalls, en els dies d’assaig podreu fer-vos socis de la colla.

 

Per acabar, us deixem els materials que van acompanyar les explicacions teòriques:

Vídeo de Capgrossos de Mataró muntant un 3 de 7.

 Lèxic casteller publicat a la pàgina web de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

 

Assajant pinyes Assajant pinyes

 

Deixa un comentari

Filed under Notícies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s