Actuació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la Plaça del poble que els va veure néixer

El passat diumenge 21 d’abril la Plaça de la Vila de Cornudella va tornar a ser castellera, hi va actuar la Jove de Tarragona i els Brivalls van fer una petita demostració dels fruits que comencen a donar els assajos.

La Diada es va iniciar amb la presentació de l’escut dels Brivalls a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. Un acte al qual van assistir una cinquantena de persones entre Brivalls, gent del poble i membres de la colla padrina. L’acte el va iniciar l’alcalde de Cornudella, Josep Maria Castan, qui va remarcar la importància i el valor de que existís en el seu moment i es tornés a crear una Colla Castellera en un poble tant petit com Cornudella amb un miler i escaig d’habitants. L’alcalde també va esmentar la pròxima publicació d’un llibre per part de l’Associació Cultural Carrutxa dedicat a les construccions humanes al Priorat i on, inevitablement, la història dels Brivalls hi té un pes destacat. Tot seguit, els membres de la Junta van fer entrega de dues castes d’agraïment, d’una banda a l’Ajuntament pel fet de ser soci honorable de la Colla i de l’altra a Albert Grau, President de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, per l’apadrinament.

Cedida per Maria Gomis

Presentació de l’escut de la Colla

A continuació, ja amb moltes ganes de conèixer el que és l’escut de la Colla, aquest es va presentar explicant tot el seu sentit simbòlic. En primer terme la silueta d’un pilar de tres evocant als antics Brivalls que utilitzaven aquest símbol com a Segell i també a la organització dels actes de l’homenatge als 30 anys del 3 de 7, els Amics dels Brivalls. Com a imatge de fons, el perfil del Priorat, en honor a l’única Colla que ha existit a la comarca i que representa la voluntat que tota la comarca faci pinya junta. Finalment, la Senyera com a símbol de la Nostra nació i de la Nostra cultura.

En acabar la presentació, es notava la inquietud dels assistents, es palpaven les ganes de tornar a veure Castells. L’actuació no es va fer esperar, va començar amb dos pilars de 4 a la Placeta de Sant Joan, recordant precisament els dos pilars –també simultanis- que es van fer 34 anys enrere al mateix lloc. En aquella ocasió, el 4 de novembre de 1979, un “grup de castellers” tarragonins convidats pels Brivalls actuaven encara sense camisa i entraven al món casteller apadrinats simbólicament per la colla local. Aquest cop, però, eren les noves generacions de brivalls les que havien d’aprendre d’una Colla que ha arribat molt amunt des de llavors, d’una Colla que ja és gamma extra.

Cedida per Gemma Criville

Pilars de 4 a la Placeta de Sant Joan

Després dels pilars d’inici la Jove de Tarragona va portar a plaça pràcitament tots els castells de 7. Van descarregar un 3 de 7, un 4 de 7, un 5 de 7, un 4 de 7 amb l’agulla i un 3 de 7 net. Per acomiadar-nos d’ells a la Plaça vàrem tornar a fer un altre pilar de 4 mentre ells n’aixecaven un de cinc. La Colla Jove Xiquets de Tarragona van tancar l’actuació amb tres pilars de 4 simultanis.

La Diada però no es va acabar aquí, els Paellers de Cornudella ens havien preparat una fideuà al bar La Fusteria. Un dinar que va comptar també amb l’animació de M.A.G D.J.

Al dinar hi van assistir més de 300 persones i els Brivalls vam poder comprovar de primera mà l’espectacular trajectròria d’aquella colla que tant ha crescut des del primer cop que ens va visitar.

Ja amb l’estómac ple, els Brivalls vam voler fer un petit obsequi als nostres padrins amb motiu de l’apadrinament, l’amistat entre les dues Colles i en record de una Diada molt emotiva.

Gràcies Jove per  recolzar-nos en aquest camí que tot just iniciem de nou!

Recull de fotografies:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Filed under Notícies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s